Historia

Preacher MC:n syntysanat lausuttiin vuoden 2002 puolella, kun muutamat motoristiystävykset alkoivat leikittelemään ajatuksella uuden moottoripyöräkerhon perustamisesta. Motoristit olivat, paitsi frendejä keskenään, myös tunnustavia kristittyjä. Hahmoteltiin ajatusta millainen kerhon pitäisi olla, ja todettiin maastamme puuttuvan juuri sellainen kristillinen mp-kerho. Lopulta hahmotelmat siirtyivät toteuttamisen asteelle – miksipä ei, tuumasta toimeen vaan.

pic_historia1

Kerhon idea oli selvä; perustetaan custom-henkinen rautapyöräkerho, jossa on selkeä kristillinen näky ja tiivis veljes- ja sisarusyhteys. Jäsenet tuntevat toisensa, sitoutuvat kerhoon ja sen näkyyn sekä ovat itse uudestisyntyneitä kristittyjä seurakuntaan katsomatta. Jäsenet tunnustavat Raamatun Sanan ohjenuorakseen ja ojentavat elämänsä sen mukaan.

pic_historia2

Suuren innostuksen vallassa alettiin vääntämään ideoita kerhon nimestä, liiveistä ym. käytännön jutuista. Kerhon nimeksi muotoutui Preacher MC ja sangen kivuttomasti selkenivät myös liivien tunnuksetkin, jotka sitten hyväksytettiin Biker Meetingissä. Kesällä 2003 koitti suuri päivä, sillä juhannuksena saatiin ensimmäiset kerhon selkämerkit valmiiksi liiveihin ommeltaviksi. Preacher MC aloitti julkisen toimintansa! Loppukesän aikana hiottiin toimintamuotoja, osallistuttiin ajoihin ja tilaisuuksiin. Käytiin jopa Norjassa asti osallistumassa kansainväliseen kristittyjen motoristien kokoontumiseen.

pic_historia3

Kaiken yllä oli ja on tarkoitus olla yhteinen usko Jeesukseen ja Hänen pelastustyöhönsä meidän kaikkien kohdalla. Tätä ilosanomaa haluamme olla levittämässä motoristien keskuudessa ja olla mukana mp-kerhojen kokoontumisissa selkeästi kristittyinä. Samalla nautimme yhdessä ajelemisesta ja moottoripyörien rakentelusta ja pidämme hauskaa keskenämme ja muiden motoristien kanssa. Pyrimme myös pitämään toisistamme huolta ja rukoilemme toistemme puolesta yhdessä ja erikseen. Samalla myös erilaiset persoonat hiovat toinen toistaan.

pic_historia4

Todettiin, että jäsenmäärä kerhossa ei ole tärkein asia, vaan keskinäinen yhteys ja yhteinen näky. Siksi päätettiin asettaa kerhoon pyrkiville koeaika (prospect), jolloin katsotaan soveltuuko uusi jäsen kerhoon. Jäseneksi pyrkivä voi myös omalta kohdaltaan rauhassa tutustua kerhoon ja katsella haluaako hän jatkaa kerhon varsinaiseksi jäseneksi ja sitoutua kerhon näkyyn. Varsinaisia jäseniä kerhossa on vuonna 2016 reilut 20 ympäri Suomea; eteläisimmät Uudellamaalla ja pohjoisimmat Lapissa.

Kesä 2004 meni edelleen toimintamuotoja hakien ja kerhon toimintoja kehitellen. Samalla luotiin lukuisia yhteyksiä maamme mp-kerhoihin ja osallistuttiin kokoontumisajoihin. Myös kansainvälisiin kristittyihin mp-kerhoihin luotiin yhteyksiä. Tärkeintä kerhossa on kuunnella sitä, mihin Jumala haluaa meitä johtaa ja missä käyttää. Turhia toimintamuotoja on karsiutunut matkan varrella ja uusia yhteyksiä on avautunut. Haluamme totella Jumalan ääntä kaikessa ja rukoilemme viisautta ja ymmärrystä kaikissa kerhoon liittyvissä asioissa. Samalla tietysti olemme aidosti motoristeja ja rakennamme pyöriämme ja harrastamme kaikkea hauskaa mitä motorismi tuo tullessaan.